drs. Jopie Beenakkers

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut BATC

Nijmegen

home

de principes

behandelvormen

thema's

sitemap

register

 

Zie ook thema:
massages

Zie ook thema:
inzicht verkrijgen

Zie ook principe:
energie

Ons lichaam is geen huishoudelijk apparaat

Het is raar, maar waar: je bent het zelf, maar toch is het moeilijk om je eigen lichaam te kennen. U denkt dat het normaal is, zoals U uw gang gaat. maar is dat zo?

- Ons lichaam houdt van bewegen, maar  niet van veel van hetzelfde: lange tijd achter een computer zitten, autorijden, sporten, ... 
- Ons lichaam heeft behoefte aan rust.  Geven we dat niet, dan verspelen we onze kans op herstel en krijgen last van allerlei  (chronische) ongemakken en (acute) blessures. Onze conditie gaat achteruit in plaats van vooruit als de balans  1:2 van bewegen en uitrusten, niet in acht wordt genomen.
- Een mens is van conceptie tot ongeveer zijn vierde een viervoeter, vandaar dat ons lichaam moeite heeft met de rechtop houding en gaan we regelmatig in de fout: voorover gebogen houding. 

Waar zit de pijn?
Dat merkt U goed als U gemasseerd wordt: het is een pijnlijke aangelegenheid.  U wordt met uw neus op uw verkeerde gewoontes gedrukt, zoals scheef zitten, hoge hakken lopen, verkeerde techniek bij het sporten.
Het masseren van kapotte plaatsen brengt het herstelproces weer opgang. De eerste keer heeft U de volgende dagen spierpijn en het gevoel dat  onder de blauwe plekken te zitten, en dat U griep heeft. Beurs voelt U zich. Daarna beter, totdat ..!